4 mei 2020 in Spijk

4 mei 2020 in Spijk

Vanavond hadden we met elkaar stil willen staan bij de 75 jarige herdenking van 4 mei. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en daar zijn we ons de laatste tijd erg bewust van geworden.  Alle dingen die zo normaal voor ons zijn liggen nu mijlenver bij ons vandaan.

75 jaar geleden was er helemaal geen vrijheid meer en is er zo enorm gestreden en gevochten om dit weer terug te krijgen. De oorlog van toen en nu hebben veel wonden achtergelaten, en het enige wat wij kunnen doen is 2 minuten stilstaan bij hen die vielen voor onze vrijheid.

Namens alle dorpsgenoten hebben wij als comité een krans gelegd bij het monument op de nationale begraafplaats. De familie Dijkman speelde de last post en het Wilhelmus vanaf molen Ceres in ‘t Loug. Zo is de herdenking namens het dorp klein, maar heel bijzonder herdacht.

Namens het 4 mei comité bedankt en we hopen volgend jaar weer met elkaar stil te staan bij deze dag.

Het 4 mei comité

Foto’s 4 mei comité:

Foto’s Jan D Pijper:

Foto’s JG Hazeveld:

Dorpsagenda