Dodenherdenking 4 mei in Spijk

Dodenherdenking 4 mei a.s. in Spijk
Namens het 4 mei Comité nodigen wij u uit om deel te nemen aan de Dodenherdenking op 4 mei a.s. in Spijk.
We verzamelen om 19.40 uur in de Andreaskerk in ’t Loug voor een moment van bezinning. Daar zal het zelfgemaakte klassengedicht van OBS Fiepko Coolman worden voorgelezen door Wilrik. Bij het verlaten van de kerk krijgt u een boekje met alle gedichten die door de kinderen van groep 7 en 8 van CBS de Borgstee en OBS Fiepko Coolman zijn gemaakt. Ook worden er – willekeurig- 70 rozen uitgedeeld, die men na de herdenking bij het monument kan leggen.

We vertrekken om 19.50 uur in stilte naar de begraafplaats waar we om het monument zullen verzamelen. Na de taptoe tambour zullen we om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht nemen en aansluitend met elkaar het Wilhelmus door CBS zingen onder begeleiding van het CBS. Dominee Schimmel zal namens ons benadrukken waarom we bij elkaar komen en we stilstaan bij de oorlogen van toen en nu! Ruben Baar zal namens CBS de Borgstee hun eigen gemaakte gedicht voorlezen, waarna Tessa Lijnema en Manon Bansema (jeugdclub MAFF) de krans namens het dorp, en Britget en Merijn de Haan het bloemstuk namens de scholen, bij het monument neer zullen leggen. De kinderen van groep 1 t/m 6 van beide scholen hebben ‘handjes’ gemaakt met een tekst of tekening die bij de ingang van de begraafplaats hangen als teken van verbondenheid.

Na een dankwoord namens het 4 mei comité zal CBS ons voorgaan langs het monument waar voor u de mogelijkheid is om eigen meegebrachte bloemen of de gekregen roos bij het monument te leggen. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met elkaar in het MFC (Pro Rege).

Het 4 mei Comité
Henk Sikkema, Klaas Heuker, Sjack van der Zee & Letteke de Haan

Dorpsagenda