Lezing over de kinderen van Tsjernobyl

Op 19 februari a.s. is er een lezing van het echtpaar Steenbergen uit Delfzijl over de kinderen van Tsjernobyl. Het komend najaar zal weer een groep kinderen een aantal weken in Delfzijl en omgeving verblijven. Ook in Spijk is de werkgroep actief en daar zult u ook deze kinderen ontmoeten.

De kinderen worden door het project minimaal 6 weken uit de besmette omgeving gehaald. Het bloed vernieuwt zich namelijk in 6 weken. Hier komen ze in een gezonde omgeving en krijgen ze goed voedsel. Daar hebben ze tot in hun puberteit profijt van. Tijdens een project gaan de kinderen hele dagen naar school. Alleen de woensdagmiddag zijn ze vrij. In de ochtend krijgen ze les van hun eigen juf. In de middag gaan ze sporten of krijgen ze bijbel les, gaan ze knutselen of maken ze uitstapjes.

Deze lezing is ven 14.00-16.00 uur, boven in de bibliotheek en wordt georganiseerd door Steunstee. Deze informatieve middag is niet alleen voor de ouderen, maar voor iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp en deze kinderen een warm hart toedraagt!

Gezondheid is niet te koop. Een gezonder leven is wel te geven!

Henny Koop

*foto en logo: Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Delfzijl

Dorpsagenda