Interessante clubavond over het bollenvak

Dinsdag 11 februari hadden we weer een avond van Vrouwen voor elkaar, met elkaar. Dit keer kwam meneer Kruize uit Uithuizermeeden ons iets vertellen over het bollenvak. Hij is naast het kweken van tulpenbollen ook nog een paar dagen werkzaam op een school. Aan de hand van foto’s liet hij ons zien hoe het gaat met tulpen, van het poten tot het rooien en pellen van de bollen. Hoe belangrijk het is om zieke bollen te verwijderen. Hij heeft ooit een bijzondere tulp in zijn opbrengst gehad. Dan is het zaak om zo snel mogelijk 10 bollen van dat soort te krijgen. Er was nog iemand die dezelfde tulp had, daar heeft hij zijn bollen aan verkocht. Daar wordt behoorlijk veel voor betaald. Ook levert hij bollen aan China. Hij is daar met zijn zoon naartoe geweest. Ook liet hij ons wat foto’s zien van zijn reis in China. Het was een hele leuke, interessante avond.

Onze volgende avond is op dinsdag 10 maart. Dan hebben we een trouwjurkavond. Er worden trouwjurken van sommige leden geshowd en er liggen foto’s. Ook zullen enkele leden leuke verhalen vertellen over hun trouwdag. Het belooft dus een leuke avond te worden.

Vrouwen voor elkaar, met elkaar
Jannie Pijper

Dorpsagenda