Kinderyoga en ouder-kind yoga in Spijk

Nieuw in Spijk: kinderyoga en (groot-)ouder-kind yoga
Met plezier bewegen en aandacht hebben voor jezelf en elkaar.

Bij kinderyoga beelden we allerlei yogadieren uit. We oefenen de houding eerst op het yogamatje. Daarna mogen de kinderen zich inleven in de dieren en door de ruimte bewegen. Daarbij brullen we wel eens als een leeuw of sissen als een slang. En dat is erg leuk om te doen! We voeren de oefeningen rustig en met aandacht uit. We respecteren daarbij wat we al kunnen. Yoga is laagdrempelig omdat het geen wedstrijdelement kent. Er moet al zoveel op andere momenten. Wat je vandaag kan, dat is precies goed! Bewegen is gezond. En zo is ontspannen en je lichaam rust geven ook gezond. Daar nemen we bij yoga echt de tijd voor. Liggen op het matje en even helemaal niets meer hoeven. Of we doen oefeningen met de zintuigen om ons meer bewust te worden van ons lichaam. Door spelenderwijs te werken met de adem leren kinderen ook tot rust te komen.

Bij (groot-) ouder-kind yoga is de les meer afgestemd op het jonge kind. Voor jongere kinderen is het fijn om samen met een vertrouwd iemand in een groep iets te doen. Ook in deze lessen oefenen we allerlei yogahoudingen. Sommige doe je alleen, en andere samen met je kind. We ontspannen door te luisteren naar een verhaaltje of door een massage op elkaars rug!

Voor de zomervakantie hebben veel kinderen op school een proefles yoga gehad. Om ouders met hun kind te laten kennismaken met yoga, is er een proefles ouder-kind yoga op 6 november, voor € 1,00 per deelnemer. Opgave verplicht ivm groepsgrootte.

Wanneer: 4 woensdagen van 6 t/m 27 november
Waar: gymzaal Spijk
Tijden:
13.45 – 14.45 uur kinderyoga (bijna vol), voor kinderen vanaf 6 jaar
15.00 – 15.45 uur ouder-kind yoga, voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en hun (groot-)ouder
Kosten: Kinderyoga: 4 lessen voor € 18,00

Ouder-kind yoga: 1 proefles € 2,00, daarna 3 lessen voor € 18,00
De lessen worden gegeven door Janneke Engelage van Lijvkinderyoga.
Opgeven kan door een mailtje te sturen naar: info@lijvkinderyoga.nl
Meer informatie is te vinden op: www.lijvkinderyoga.nl

Janneke Engelage

Dorpsagenda