Oliebollenbakkerij groot succes

Eerder heeft u al kunnen lezen dat de eerste oliebollenbakkers om 01:00uur zouden starten. Menig omwonende hield z’n hart een beetje vast.. maar voor een muziekvereniging waren ze behoorlijk geruisloos!
Gedurende de nacht werden de eerste 2 bakkers steeds aangevuld met nieuwe beslagmakers, appelhakkers en oliebollendraaiers. Met als resultaat dat rond 7uur de 1e 1000 oliebollen klaar waren. Via een soort ploegendiensten hebben de leden van muziekvereniging CBS de hele dag doorgedraaid -alsof ze nooit anders gedaan hebben- onder toeziend oog en bezielende leiding van de opper oliebollenbakker Henk Sikkema.
Rond een uur of 16:30 was alle meel van de ingekochte 100kg op en het laatste beslag tot oliebollen omgetoverd. Al met al zijn er dik 3000 oliebollen gebakken, hebben de leden van CBS veel geleerd over de kunst van het oliebollenbakken en aan de reacties van de kopers te horen smaakten ze heerlijk! Voor een eerste keer op een nieuwe locatie was het af en toe aftasten en uitproberen. In het draaiboek voor volgend jaar zal zeker het éen en ander aangepast worden. Een plek buiten de oliebollenlucht om van warme chocomelk te kunnen genieten en met uw buurtbewoners te kunnen (bij) praten is daar zeker één van. Maar al met al was het een hele geslaagde en bovenal gezellige dag!

Nina Mertens