Druilerige zaterdag

Vandaag was het druilerig en koud in Spijk. Ter voorbereiding op het kerstfeest werden vandaag de kerstbomen rond de kerk “geplant”. Vrijwilligers van dorpsbelangen wisten in no time de bomen in de grond te jassen. Ik weet me nog wel de keer te herinneren dat ik meehielp om die bomen op hun plek vast te zetten. Het was toen zo koud dat ik nadien eerst een half uur onder douche ben gaan staan om weer een beetje warm te worden. Vandaag was het minder koud maar niet minder vochtig.

Op zo’n druilerige zaterdag mag natuurlijk de overheerlijke eierbal van Ria Pakes niet ontbreken. Eppie wist me, tijdens het wachten, overigens te vertellen dat frikandellen eigenlijk heel gezond zijn. Onlangs was dit volgens hem namelijk wetenschappelijk onderzocht en onomstotelijk vastgesteld. Ik denk dat ik de komende weken in ons bedrijfsrestaurant met een gerust hart tijdens de lunch een broodje frikandel kan pakken in plaats van een broodje pindakaas met hagelslag :-). En nu maar hopen dat Linda dit bericht van Eppie ook heeft gelezen 😉

Richard en Alko waren vandaag de sjaak om het oud papier bij de deuren op te halen.

Het molenteam gaat vanaf vandaag met kerstreces. Doordat de kerstster weer aan de molen is gemonteerd kan die voorlopig niet meer draaien. Er stond vanmiddag, tijdens het monteren van de kerstster, een forse wind waardoor je bijna van de stelling werd geblazen. Met trots werd de nieuwste aanwinst van het molenteam geshowd. Vanuit het dorpsbudget werd er afgelopen week een inductiekookplaat aangeschaft zodat er in de toekomst ook veilig een pannetje soep kan worden opgewarmd. Ben benieuwd of ze eerdaags ook pannenkoeken gaan maken. Jammer dat ze dat niet met hun eigen meel kunnen en mogen maken.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda