Doppen sparen in Spijk

Al een aantal jaar zijn wij doppen aan het verzamelen voor KNGF Geleidehonden. Deze actie is een doorslaand succes in Nederland, maar zeker hier in het noorden, door de inzet van een groep vrijwilligers. Al heel veel mensen hier in Spijk en omstreken weten ons al te vinden om de doppen af te leveren en de kinderen van CBS De Borgstee helpen ook enorm goed mee met sparen, maar dit kan natuurlijk veel meer.

Vaak hoor ik ‘ach maar wij hebben niet zoveel doppen’, maar kijk maar eens wat je in een week al bij elkaar hebt gespaard met de koffiemelk, vlapakken, wasverzachter, pindakaas, chocopasta, melk, noem het maar op doppen. Belangrijk bij het sparen is dat het harde (dus niet flexibele) doppen zijn en dat ze schoon en droog worden aangeleverd. Bij ons thuis worden de doppen in de wasbak gelegd, afgespoeld en in een bakje gelegd waar ze kunnen drogen. Wij verzamelen hier de doppen en als we de containers vol hebben dan zorgen wij ervoor dat de doppen naar het verzamelpunt gebracht worden.

Dit jaar is, het mede door jullie sparen, de groep vrijwilligers gelukt een geweldige cheque af te leveren aan het KNGF kijk maar eens bij de foto’s. Door deze actie kunnen ze een hond een basisopleiding bieden. Als extra actie hebben de vrijwilligers een boekje uitgebracht genaamd “doppen liefde” hier in vertellen ze hun verhaal wat het KNGF en deze actie voor hun betekent. Dit boekje is te koop voor €5,- en de opbrengst gaat volledig naar het KNGF. Ook hebben ze nog een geweldig systeem bij het KNGF dat heet Spup. Dit betekent een gesponsorde pup die in 2 jaar tijd wordt opgeleid tot geleidehond. En het mooie is, je kunt alle stappen op de voet volgen. Lijkt het u wat dan kunt u zich aanmelden bij sponsoreenpup.nl

Wij hopen dat u het aankomende jaar ook weer met ons mee wilt sparen. Als we niet thuis zijn dan kunt u de doppen bij de voordeur zetten. Mocht u een boekje willen bestellen dan kunt u dit aan ons doorgeven. Namens de vrijwilligers en het KNGF enorm bedankt

Groetjes,
Letteke de Haan
Tuinbouwweg 21