Terugkoppeling overleg stankoverlast kerkgracht

Naar aanleiding van de vele klachten afgelopen zomer heeft Stichting Oude Groninger Kerken de stap gezet en een overleg geregeld wat afgelopen maandag plaats had. Hierbij waren ook de gemeente Delfzijl en Stichting Dorpsbelangen Spijk aanwezig. Helaas waren de kerkrentmeesters verhinderd.
Er zijn verschillende scenario’s besproken. Helaas waren dit allemaal scenario’s voor de lange termijn en daar konden wij als Dorpsbelangen Spijk niet mee akkoord gaan.
Stichting Oude Groninger Kerken begrijpt dit en heeft nu toegezegd om diverse bedrijven aan te schrijven voor een offerte. Zodra deze binnen zijn gaan ze er mee aan de slag. Hoe het financiële gedeelte opgelost gaat worden is nog niet bekend. We moeten dus nog even op onze tanden bijten, maar er wordt hard naar een oplossing gezocht.
Wij houden u op de hoogte.


Kitty Wiersema
voorzitter Dorpsbelangen Spijk

Dorpsagenda