Dorpsbelangen nieuws december 2020

Bestuur
Wij zijn erg blij jullie te kunnen informeren dat vanaf 1 januari 2021 Nanco als voorzitter ons bestuur zal gaan vertegenwoordigen. Op de 3e maandag van de maand vergaderen wij. Mocht je eens aan willen schuiven, dan is dit natuurlijk mogelijk. Graag dit even aangeven bij de secretaris.

Dorpsvisie “Kiek op Spiek”
In alle drukte kan het natuurlijk zijn dat je de inhoud van onze dorpsvisie nog niet gelezen hebt. Hiervoor verwijzen wij je graag naar de volgende link https://www.spijk.net/2020/07/dorpsvisie-spijk-online-beschikbaar/
Op 15 december hebben enkele bestuursleden een onlinemeeting gehad met 4 verschillende medewerkers van de gemeente. Namens de gemeente zullen zij met ons aan de slag gaan om diverse punten vanuit de dorpsvisie te bespreken en hopelijk aan te pakken.

“Recreëren in en om Spijk” en “Groen”
Vorige maand hebben wij aangegeven te starten met een 2e werkgroep. We zullen hiervoor de thema’s “Recreëren in en om Spijk” en “Groen” oppakken. Binnenkort zullen wij enkele mensen hiervoor benaderen. Helaas door Corona is het haast onmogelijk om te vergaderen. Toch willen we graag een start maken. Wil je ook graag uitgenodigd worden? Mail ons dan, of benader Hinnie of Monique.

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn weer te bestellen! Met een verbeterde kwaliteit!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Monique, Tuinbouwweg 2a. Tel. 0625454159.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084
T.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Donateurs van Stichting Dorpsbelangen Spijk
Naast de trouwe donateurs heeft Spijk de laatste jaren ook weer veel nieuwe inwoners mogen verwelkomen. De afgelopen maand en komende maanden zullen wij weer onze wijken gaan updaten. Hiervoor komen wij graag bij de (nog) niet donateurs langs. Geen behoefte aan mensen bij de deur? Laat het ons dan even weten.

Overweeg je om donateur te worden maar ben je er nog niet helemaal uit wat wij allemaal doen voor het dorp, klik dan hier. https://www.spijk.net/dorpsbelangen-spijk/

Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.
Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel,
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Merodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet,
Gea Reitsema Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel
Nanco Nanninga Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad

Welkomsttas
Vorige maand kon je lezen dat wij bezig zijn met het ontwikkelen van een welkomsttas voor nieuwe inwoners.
Diverse Spijkster bedrijven zullen benaderd worden om een bijdrage te leveren aan deze welkomsttas. Is je onderneming nog niet benaderd maar wil je wel graag jou onderneming bij de nieuwe inwoner onder de aandacht brengen, dan is dit je kans, want koop elders niet wat Spijk u biedt nietwaar?! Daarom vragen wij je of je een promotie item ter beschikking wilt stellen voor in de welkomsttas. Dit kan van alles zijn; een pen, een sleutelhanger, een kortingsbon, een flyer etc. waarmee je jou bedrijf op een leuke manier introduceert bij de nieuwe inwoner. We hopen natuurlijk op een leuk gevulde tas met niet enkel een stapel papier.
Behalve het aanleveren van een promotie item zijn er geen kosten verbonden aan het meedoen met deze actie. Als je mee wilt doen aan deze actie of hier meer informatie over wilt dan kan je contact opnemen met: Nina Mertens ( 06 466 077 81) of Monique Kats ( 06 254 541 59) We denken graag met je mee of maken een afspraak om de door jou ter beschikking gestelde items op te komen halen.

Meldpunt Delfzijl
Heb je iets gezien in jou woon- en leefomgeving dat kapot is, zoals een stoeptegel of omgewaaide boom? Is de straatverlichting stuk of zie je iets anders dat niet in orde is, zoals zwerfafval? Ga dan naar de volgende link.
https://www.eemsdelta.nl/iets-melden

NL DOET 2021
12 en 13 maart is het NL Doet! De komende maanden zullen wij tijdens de bestuursvergaderingen hierover gaan brainstormen. Heb jij een leuk idee om samen dan te doen? Laat het ons weten!

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga: voorzitter
Monique Kats: secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon: penningmeester
Jannie Pijper: bestuurslid (ledenadministratie)
Gea Reitsema: bestuurslid (ledenadministratie / dorpsbudgetcommissie)
Cor Bouma: bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman: bestuurslid (sinterklaascommissie)
Nina Mertens: bestuurslid

Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021!