Kinderkleding gezocht voor Tsjernobyl kinderen

Elke 2 jaar probeert de stichting hulp Tsjernobyl kinderen Delfzijl een schoolklas en hun juf naar Nederland te halen i.v.m. hun gezondheid. Zelfs jaren na de ramp bij Tsjernobyl ondervindt Wit-Rusland hier nog de gevolgen van. Veel mensen hebben gezondheidsklachten n.a.v. de straling, maar armoede is een groot probleem. Om kinderen uit deze regio een gezondheidsboost te geven haalt de stichting een school klas naar Nederland voor een aantal weken. In deze weken krijgen de kinderen een gezondheidsboost waarvan ze nog tot in hun puberteit voordeel hebben.

Het is nu nog minder dan 2 weken en dan komt er weer een nieuwe groep kinderen naar Delfzijl, Spijk en Bierum! En net zoals als elk voorgaand project willen we nu ook weer kleding inzamelen. Dus heb je kinderkleding jongens/meisjes van ongeveer maat 128 tot 140 over dan kan je dit inleveren op de onderstaande momenten/plaatsen:
Zaterdag 21-april van 10 tot 11 uur in Bierum, Hereweg 26
Zaterdag 21-april van 11 tot 12 uur in Delfzijl, Willem Barentszstraat 9-1

Alvast enorm bedankt!

http://www.tsjernobyldz.nl/

Wouter Stalman

Dorpsagenda