Lezing ‘de Barones’ door auteur Janny de Heer

Lezing ‘de Barones’ door auteur Janny de Heer

Het waargebeurde verhaal van Mien Bezemer, een kind van ‘foute ouders’

Woensdag 15 november 9.30 – 11.30 uur
(9.00 inloop met koffie) Toegang gratis
Bibliotheek Spijk-Ubbenasingel 3

Auteur Janny de Heer, opgegroeid in Delfzijl, schreef de roman ‘De Barones’, gebaseerd op het leven van Mientje Bezemer. Een fascinerend verhaal van een vrouwenleven dat zich afspeelt tegen het decor van de wederopbouw in het naoorlogse Nederland. Een tijd die zoveel mogelijkheden tot ontwikkeling bood, maar niet aan hen met de stempel ‘dat is er zo eentje van die fout was in de oorlog’.

Janny de Heer (1955) debuteerde met drie verhalen onder de titel ‘Landskinderen van Curaçao’. Later verschenen als ‘Yu di Tera Landskinderen’. Andere werken van haar zijn ‘Hey Buddy’, ‘Buitenbeentjes’ en ‘Gentleman in slavernij’. Overeenkomst in haar boeken is de interesse in het koloniale verleden. Niet bewust zo bedacht maar sinds haar debuut, dat weliswaar historisch maar fictie was, vertonen haar latere werken steeds meer affiniteit met de waargebeurde geschiedenissen. De schrijfster is gegrepen door de absurditeit van maatschappelijke omstandigheden waarin mensen meegesleurd worden in situaties waar ze niet zelf om hebben gevraagd.

Jaarlijks samenwerkingsproject van steunstee Spijk en Bibliotheek Spijk