Stoetboomtraditie zet zich voort!

Dit jaar kregen maar liefst 25 leerlingen uit groep 3, uit handen van de oudste leerlingen van de school, een stoetboom uitgereikt. De leerlingen kunnen nu minder buiten spelen. Als troost hiervoor krijgen de kinderen een stoetboom. De stoetbomen, die door bakkerij Olinga uit Bierum nog op ouderwetse wijze gebakken worden en dus in zijn geheel de oven in gaan, staan vanaf dit jaar op de lijst van Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed (Unesco). Ook mevrouw Brondsema kreeg samen met haar achterkleinkind Noah, een stoetboom uitgereikt. Zij heeft in 1940 door omstandigheden nooit een stoetboom gekregen. Mevrouw Brondsema was dolgelukkig dat ze na 77 jaar alsnog haar stoetboom kreeg!

Tekst/Foto’s Peter van Kooten

foto’s Han de WiljesFoto’s Linda Scheltens

Dorpsagenda