tijdelijke regeling waardevermeerdering stopt (4000 Euro regeling)

Gisteren is bekendgemaakt, dat de subsidieregeling voor woningeigenaren met een schade van meer dan 1000 Euro stopt. Op de site van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland vond ik het onderstaande bericht. De tekst heb ik ettelijke malen gelezen. Het bericht is lastig te begrijpen. Ik adviseer u als u aardbevingsschade heeft, deze voor 1 februari 2016 bij het Centrum voor Veilig Wonen te melden. Als de schade is erkend, dient de aanvraag voor subsidie binnen een maand aangevraagd te worden.
Voor alle zekerheid, als u een al erkende schade heeft, adviseer ik u de subsidieaanvraag voor 31 december 2015 te doen.
Piet-Jan Schalk

18-12-2015 – De tijdelijke regeling waardevermeerdering stopt. Inwoners met schade uit alle Groningse gemeenten kunnen met terugwerkende kracht tot en met 31 december 2015 van de regeling gebruik maken.

Op 18 december jl. heeft het Kabinet ingestemd met het Meerjarenprogramma (MJP)Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen van de Nationaal Coördinator Groningen. In het MJP staat de aanpak van schadeherstel en het versterken van woningen in het aardbevingsgebied.

Er wordt een nieuwe regeling voor verduurzaming voorbereid door NCG. Het uitgangspunt hierbij is dat woningeigenaren die overlast gaan ondervinden doordat hun woning moet worden versterkt een vergoeding kunnen aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen (zoals energiebesparende maatregelen). Deze regeling wordt momenteel door de NCG voorbereid.

De huidige tijdelijke waardevermeerderingsregeling stopt per 31 december 2015 en wordt voor het onderdeel schade, tot en met 31 december 2015 met terugwerkende kracht open gesteld voor erkende schadegevallen van meer dan 1000 euro buiten de huidige elf gemeenten.

Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient de schade ontstaan te zijn op uiterlijk 31 december 2015 en moet de eigenaar-bewoner een melding van deze schade doen bij het CVW op uiterlijk 1 februari 2016. Zodra de schade erkend is, dient de eigenaar-bewoner binnen een maand een aanvraag in te dienen bij het SNN om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Heeft u al erkende schade van meer dan 1000 euro en woont u in de provincie Groningen buiten de 11 gemeenten, dan dient u uw aanvraag voor de waardevermeerderingsregeling uiterlijk op 31-1-16 bij het SNN te hebben ingediend.

Een gedachte over “tijdelijke regeling waardevermeerdering stopt (4000 Euro regeling)

  • 19 december 2015 om 17:25
    Permalink

    Goed om te weten, Piet-Jan. Ik had toevallig gisteren SNN gebeld… En toen konden ze me nog niets vertellen. Uit voorzorg heb ik voor komende maandag installateur gevraagd langs te komen, die moet dus rap zijn met zijn offerte en dan gaat het nog lukken.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda