Sfeervolle Kerstavond Vrouwen van Nu in ‘t Carillon

Nog nagenietend van dinsdagavond schrijf ik dit stukje. Ja, dinsdagavond hadden we onze traditionele Kerstviering. Maar voor dat het zover was, moest er heel wat werk worden verzet. Wat doen we deze avond? Nou daar waren we het al snel over eens. Hoe kleden we de zaal aan? Je legt deze vraag aan Fineke Rendering voor. Maar voor dat je de vraag gesteld hebt, heeft Fineke al een idee hoe het moet worden. Haar ideeën vroegen geen ingewikkelde handelingen. Je maakt van 2 dienbladen een etagère. Leg er je oude kerstballen in. Wat lichtjes. Verder een paar takken groen, ook daar kerstversieringen in. Een paar schalen met water en waxinelichtjes. Zo eenvoudig, maar toch zo sfeervol. Maar het vroeg dinsdagmorgen, 15 december toch een paar uur hard werken.
En toen was het zover. De dames werden ’s avonds ontvangen door 3 zingende wijzen en 2 zingende herders. De rest van de herders moest op de schapen passen. Dit groepje wees de dames ook de weg. Nadat ze zich hadden ingeschreven ontvingen ze een welkomdrankje. Om 18.00 uur waren alle dames, die zich hadden opgegeven aanwezig. Allemaal stijlvol gekleed. Onze voorzitter Alie Kuiper heette ons welkom. Ze attendeerde de dames op het smaakvolle geheel en vroeg, voordat we aan de maaltijd begonnen een ogenblik stilte. De maaltijd werd verzorgd door De Vesting uit Appingedam. Op de kerstklokken, tevens menukaartje, konden we zien wat de pot schafte. Soep, een Italiaans warm buffet met chipolatapudding toe. De maaltijd werd afgesloten met koffie/thee en een kerstbonbon. Natuurlijk was er ook gedacht aan de dames die speciale menuwensen hadden. Tussen de gangen door luisterden we naar de kerstliederen gezongen door het koortje, een waar gebeurd Kerstverhaal en een gedicht. Het gedicht liet ons nadenken over de kleine geschenkjes die we een ander kunnen geven. Een glimlach, een goed woord, een handdruk, een knuffel ( al wordt dat door sommigen nu gezien als ongewenste intimiteiten). Het kost niets maar ze zijn zo waardevol. En weet je, het werd direct al in praktijk gebracht. De activiteitencommissie werd bedankt voor hun vele werk, de commissie Lief en Leed had voor ons allen een heel leuk doosje met een bonbon. Piet werd bedankt. Waar vind je een kroegbaas die zo gastvrij is en die zo’n dag even alles over zich heen moet laten komen? En zo onverwacht, ook voor het bestuur was er een leuke verrassing. Het doet je zo goed, die waardering.
En dan gaat iedereen naar huis, behalve de afwas. Maar als je in je bestuur dames hebt met niet één paar, maar twee paar rechterhanden, dan is het zo gepiept. Als laatst waren de schalen van het buffet aan de beurt. Maar wat was er nog veel over. Gelukkig waren er bakjes zodat er mee naar huis kon worden genomen. Toen alles was opgeruimd, nou alles, het groen kon blijven liggen tot de kerstworkshop op 17 december. Toen alles opgeruimd was, zijn we als bestuur en een paar helpers nog even in onze stoel doorgezakt. Ik bedoel, onderuit gaan zitten. Voldaan stapten we rond 23.30 de deur uit om even later ons eigen huis binnen te gaan. En nu maar hopen dat de foto’s zijn gelukt en een goede impressie geven.
Secretaris: Wike Spoelstra-Postmus

Dorpsagenda