laat uw stem nu duidelijk horen!!!!

Ter compensatie van het aardbevingsleed stelt de rijksoverheid een bedrag van 1.2 miljard euro beschikbaar. Bij de keuze van de besteding van dit bedrag is een belangrijke rol weggelegd voor de Dialoogtafel. Als uitvloeisel van het rapport van de Commissie Meijer is deze Dialoogtafel ingericht. Een vijftiental vertegenwoordigers van belangengroepen, bedrijfsleven en gemeenten nemen zitting aan deze tafel. Als u lid bent van een belangenvereniging, zoals bijvoorbeeld de Groninger Bodembeweging, kunt u via dit kanaal uw stem laten horen.

Ook Groninger Dorpen neemt deel aan de Dialoogtafel. Groninger Dorpen ziet deelname aan de Dialoogtafel als een kans en een grote uitdaging om de input en belangen van alle plattelandsbewoners in te brengen in de discussie over gaswinning en aardbevingen. Groninger Dorpen vindt het niet eenvoudig om namens alle plattelandsbewoners te spreken. Daarom hebben zij een panel in het leven geroepen waar iedere inwoner van Groningen zich voor kan aanmelden. Aanmelden kan via de website: www.groningerdorpen.nl

Deelname lijkt mij zeer gewenst. Iedere dag staat er wel weer een berichtje in de krant van een club die meent aanspraak te kunnen maken op het geld. We moeten er met z’n allen erg voor uitkijken dat het compensatiegeld verdampt doordat het in allerlei onzinnige projecten wordt gestopt. Mij dunkt dat het geld aangewend dient te worden ter compensatie van de directe slachtoffers van de aardbevingen en de daarmee samenhangende imagoschade. Te denken valt aan verlaging van de onroerende-zaakbelasting (ozb), reductie van de energielasten en een opkoopregeling voor onverkoopbaar geworden huizen.

Piet-Jan Schalk

Dorpsagenda