Kinderboekenweek op CBS de Borgstee

De Kinderboekenweek met als thema: Raar maar waar, is vanmorgen ook op CBS De Borgstee van start gegaan. De leerlingen werden muzikaal onthaald, met o.a. het nummer: “Raar maar waar”, speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven. De leerlingen zagen dat alle leerkrachten met proefjes / techniek bezig waren. Wat is het toch bijvoorbeeld RAAR dat je een sateprikker door een ballon kunt prikken, zonder dat de ballon lek gaat. MAAR toch is het WAAR. Ook zagen de leerlingen dat je een chemische reactie krijgt bij het mengen van bakpoeder en azijn, dat een ballon statisch is, dat je een beker met water op z`n kop kunt houden, zonder dat het water eruit gaat en dat je kleuren kunt mengen. Deze week en volgende week wordt er volop aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Morgen staat de voorstelling van het Ivak op het programma.

Peter van Kooten

Dorpsagenda