Diepe, haast kinderlijke, teleurstelling

Het is inmiddels al twee weken geleden, dat de aankondiging op deze site verscheen.
Afgelopen maandag was ik de hele dag wat onrustig. Verleden jaar heb ik er zo van genoten. Ik weet wel dat veel winkels het spul in deze tijd van het jaar verkopen, maar als ik samen met mijn vrouw boodschappen doe, hoef ik echt niet te proberen een exemplaar in het winkelwagentje te leggen. “Dat is niet goed voor je. Denk toch aan je gewicht”, is steevast haar reactie. Voor de lieve vrede zie ik dan maar af van de aankoop.

Hoe dan ook, deze maandag was het dan zover. Vanaf 18.30 uur konden ze langskomen. De koffie die we altijd na de avondmaaltijd drinken, hadden we al wat opgeschoven. Om 19.30 uur heb ik de oven aangezet. Om acht uur overwon de trek en hebben we toch maar koffie gedronken. “Wil je er wat bij?” “Nee, ik wacht toch nog maar even”.
Om tien uur heb ik de oven uitgezet. Het was zonneklaar, de banketstaven actie van Poolster heeft ons huis niet bereikt. Ze worden bedankt. Hiermee is mijn kans voorgoed verkeken. Als ik een banketstaaf koop voor een actie van de voetbalvereniging, kan mijn vrouw geen bezwaar maken.
Tijdens st. Maarten zijn er maar vier kinderen langs geweest. Uit de enorme mand met Marsen, Bounty, Twixen, Kit Kats, Lions, Milky Ways en Nutsen, neem ik een zuurtje.

Dorpsagenda