Twee Koninklijke onderscheidingen in Spijk

In Spijk zijn vandaag twee Spieksters Koninklijk onderscheiden. Beide kregen het lintje opgespeld door Emme Groot.

De heer P. van Lune uit Spijk is keurmeester konijnen van de Nederlandse Konijnenfokkersbond/Klein Dier Liefhebbers Nederland, zaakdeskundige van de Europese Standaardcommissie, voorzitter van de Federatie Kleindierenvereniging/KLN afdeling Groningen en voorzitter van de Kleindierenvereniging BéKáVé te Spijk. Daarnaast heeft hij nog veel (bestuurs)functies op het gebied van konijnen/kleindieren vervuld, maar ook in het onderwijs en de sport. Tegenwoordig is hij een succesvol fokker van kleinderdieren, voornamelijk konijnen. De heer P. van Lune is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A. Dijkman-Keizer uit Kampen was vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Spijk-Losdorp en gaf leiding aan de kinderkerk. Tegenwoordig is ze overblijfmoeder bij Basisschool de Burcht te Spijk. Ze zorgt hier ook voor de wekelijkse nieuwsbrief en helpt mee bij schoolreisjes en projecten. Mevrouw Dijkman is ook voorzitter van de Muziekvereniging CBS te Bierum en vrijwilliger bij het Zeemanshuis in de Eemshaven. Hier fungeert zij als notulist en gastvrouw en was bestuurslid. Mevrouw Dijkman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: Richard Degenhart eemskrant.nl voor meer foto’s

2 gedachten over “Twee Koninklijke onderscheidingen in Spijk

 • 25 april 2015 om 07:09
  Permalink

  Zo ben je redelijk anoniem bezig met van alles en nog wat en zo weet (bijna) de hele wereld wat je allemaal doet. De feiten als opgenoemd door de burgemeester waren hier en daar enigszins verouderd maar het waren wel zaken waar ik me in het verleden ook mee heb bezig gehouden en voor werkzaamheden die ik inmiddels heb neergelegd zijn er ook weer andere in de plaats gekomen.
  Het was bijzonder wat me gister is overkomen. Zeker toen gisteravond de muziekvereniging het Wilhelmus voor me speelde kwam het besef dat het iets bijzonders is. Het klinkt cliché maar alles wat ik doe doe ik met liefde en plezier en daarvoor is een lintje niet nodig maar als je het dan toch krijgt besef je dat wat je doet ook zeker door anderen word gewaardeerd.
  Ik wil iedereen dan ook bedanken voor lieve en mooie berichtjes, bloemen, cadeautjes, felicitaties, handdrukken enz. enz. en uiteraard chr.muziekvereniging CBS voor het brengen van de serenade.
  Samen met mijn gezin heb ik een bijzondere maar mooie dag mogen beleven, een die we niet meer zullen vergeten.

 • 25 april 2015 om 16:37
  Permalink

  Gefeliciteerd. Je verdient het!!!

Reacties zijn gesloten.