Riool in Spijk in kaart gebracht

Vanmorgen stond er een auto tegen onze voortuin aan, dus dat is bijzonder, toch maar even gaan kijken en opheldering vragen.
Wat bleek? Het was een gloednieuwe auto met een robot die de riool in ‘t Loug in kaart moest brengen. Ze verwachtten dat het riool in een slechte zou verkeren. Iemand uit Zwitserland moest hen het uitleggen en installeren e.d.
Als reparatie nodig is, hoeft gelukkig niet de hele straat te worden opgebroken maar worden de wortels e.d. er uitgeschraapt en dan komt er een ‘mantel’ in. Onder een druk van 230 atmosfeer, dan gaan er lampen door de riool, die zoveel hitte uitstralen dat de mantel uitzet en aan de wanden komt vast te zitten! Ja, de techniek staat voor niets. In Amerika doen ze dit al jaren en het is dus een beproefde methode. Dan kan het weer plm 50 jaar zitten.

Om met Ede Staal te spreken: “den jeuken ons de koezen naait meer”!!!!

Pie Pijper

Eén gedachte over “Riool in Spijk in kaart gebracht

  • 10 juli 2013 om 07:54
    Permalink

    Komen ze zeker ook bij ons aan de Havenweg even kijken met al die bomen.
    Oplossing voor ons wateroverlast in zicht? Yeeehhh

Reacties zijn gesloten.