Spijk kan trots zijn op vernieuwd autobedrijf ter Veer

Na negen jaren ploeteren, plannen en vooral  onwillige ambtenarij was het dan eindelijk zover. Een zichtbaar trotse en geëmotioneerde Klaas ter Veer zag vandaag zijn droom in vervulling gaan. Omringd door familie en vrienden was het een opening die precies bij Klaas paste.  Edward Stulp voelde dit feilloos aan toen hij moeder ter Veer de openingshandeling liet verrichten.

Het liep aardig vol vanmiddag om half vier. Veel mensen hadden de moeite genomen naar de heropening te komen van garagebedrijf ter Veer. Het gloednieuwe bedrijf zag er uit om door een ringetje te halen. Achteraf ben ik blij dat het familiebedrijf op deze plek is gebleven en niet naar het bedrijventerrein aan de rand van het dorp is verhuisd. Ter Veer is niet alleen een garage maar dient ook vaak als ontmoetingsplek met een grote sociale functie. Ook misstaat het bedrijf absoluut niet in het midden van het dorp. Langzamerhand zag je het groeien de laatste maanden. Na de sloop van het woonhuis,  het opmetselen van de gevels en het aanbrengen van de beplating zag je eigenlijk pas echt hoe het zou worden.

Toen de meeste gasten aanwezig waren, nam de trotse ondernemer het woord. Hij bedankte alle mensen die het mogelijk hadden gemaakt dat deze heropening vandaag plaats kon vinden en vroeg Edward Stulp naar voren te komen. Klaas benoemde dat Edward hem al de voorgaande jaren vanuit de gemeente had gesteund om dit bedrijf van de grond te krijgen.  Ook niet onbelangrijk in deze is de vriendschap tussen beide families. Edward haalde in zijn speech een anekdote aan over het samen met lego bouwen. Hier zou de basis hebben gelegen van de ambitie van Klaas om ooit een eigen bedrijf te runnen.

Voor de openingshandeling riep Edward de hulp in van moeder ter Veer. Zij trok aan het koord en onthulde op deze manier het openingsbord. Een ontroerde Klaas bedankte zijn moeder hartelijk.

Nadat ook Janet haar broer nog toesprak bedankte Klaas de aanwezigen en sprak de eigenlijk overbodige woorden : “ Voel je thuis”.

 

4 gedachten over “Spijk kan trots zijn op vernieuwd autobedrijf ter Veer

  • 25 april 2015 om 21:55
    Permalink

    Hallo Klaas,

    Vanuit Duiven van harte gefeliciteerd met je nieuwe zaak. Ziet er erg mooi uit op de foto’s.

    Een droom die eindelijk na zoveel jaar in vervulling is gegaan. Geniet er maar van.

    Groetjes,
    Constant, Wilma, Dave en Indy Tersteeg

  • 26 april 2015 om 00:48
    Permalink

    Van harte gefeliciteerd met je nieuwe bedrijf,het ziet er fantastisch uit. Klaas, wij wensen je heel veel succes toe .En ik hoop dat je heel graag in je nieuwe huis mag wonen.Groetjes Jacob enTrijntje

    • 26 april 2015 om 12:19
      Permalink

      zondag ochtend , kop koffie om op gang te komen.
      schorre stem.
      pijnlijke voeten
      maar een grijns van oor tot oor.
      bedankt voor alle positive reactie’s,
      alle aandacht en alle (spontane)hulp.

      Het schijnt dat we een aantal mensen uit de slaap hebben gehouden.
      Sorry.
      Het zal tot de volgende opening niet weer gebeuren.

      Groet , Klaas

  • 26 april 2015 om 22:01
    Permalink

    garage rock in de mooiste garage van het noorden, klaas en medewerkers
    het waren twee super mooie dagen ,ook namens dj Julian bedankt

    guitar Otto

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda