Een verdrietige Kerst


Deze dagen vieren we de geboorte van Christus. We kennen allemaal het Bijbelverhaal van Jozef en de zwangere Maria waarvoor geen plek was in de herberg. In een stal in Bethlehem werd ruim twee millennia geleden Jezus geboren.
Ik ben niet zo Bijbelvast, toch staat Kerstmis voor mij voor nieuw leven, een nieuw begin en nieuwe hoop. De dagen gaan weer lengen, de kortste dag van het jaar is alweer geweest. Ook komt straks de natuur weer tot leven.
Kerstmis is voor mij ook een moment om stil te staan bij het voorbije jaar. Dan realiseer je je, hoe gelukkig je moet zijn dat je nog samen met je vrouw bent en dan ook nog in relatieve gezondheid.
Hoe anders is dat voor veel dorpsgenoten, die dit jaar een dierbare hebben verloren. De laatste periode van dit jaar zijn een aantal Spijksters ons ontvallen. De familie en nabestaanden hebben verdrietige Kerstdagen. Ik hoop dat de wetenschap, dat veel dorpsgenoten met hen meeleven, hen tot steun zal zijn en misschien weer een klein beetje hoop geeft.

One thought on “Een verdrietige Kerst

 • 25 december 2014 om 12:34
  Permalink

  beste Piet Jan.
  Je hebt dit goed verwoord.
  Het valt niet mee, als je 62 jaar samen bent geweest.
  Er is een plaats in het huis,die leeg is.
  Vooral deze dagen,komt het dubbel hart aan.
  Maar ik heb veel steun van de kinderen.
  Je moet verder,en daarom “kop der veur”
  D.J.Pijper.

Reacties zijn gesloten.