Winst met een zure nasmaak

Vandaag de tweede bekerwedstrijd. Vorige week verloren we van Marum. Een goed resultaat stond bovenaan het verlanglijstje. VVS was de tegenstander vandaag. 2 Jaar geleden waren we hier voor het laatst. Toen wonnen we met 2-3.

Hilbert en Marco waren nog op vakantie. Voor de rest waren we compleet. Menno en Erik namen plaats op de reservebank. Poolster begon goed aan de wedstrijd. We moesten het spel maken en dit lukte ook aardig. We probeerden ver van onze zestien af te staan en naar voren te voetballen.

De kansen kwamen. Onze spitsen waren scherp en kwamen vaak in kansrijke posities. Een snelle corner van DvD belandde bij Richard Dijkman, de 0-1 stond op het bord. VVS werd terug gedrongen, de Spijksters speelden vol op de aanval.

DvD staat bijna op de achterlijn met een slepende beweging omspeelt hij zijn tegenstander en krult de bal in de verre bovenhoek. 0-2

Dan komt Bakker alleen op de keeper af, laatstgenoemde kan niet meer bij de bal en raakt Ronny vol in de ribben. Het is maar de vraag of hij door kan. Een paar minuten later moet Johan met een open wenkbrauw van het veld. Bakker krijgt na z’n blessure nog een paar beste kansen. Eentje weet hij te benutten. Zo gaan we met 0-3 de rust in.

Johan is gewisseld en maakt een afspraak met de dokterspost. Gezinus gaat hier met hem heen. De tweede helft is niet goed, er gebeurt weinig. Het blessureleed wordt compleet. DvD verlaat het veld met een dikke enkel. VVs weet nog terug te komen op 1-3. Ik vraag de scheids tijdens een blessurebehandeling van Smit of hij wel ongeveer af wil fluiten. De wedstrijd is gespeeld en beide ploegen kunnen de spelers wel gebruiken. De scheids laat de volle blessuretijd nog spelen. VVS  kan dus ook nog een speler van het veld af tillen.