Individuele klasse redt Poolster

De  individuele klasse van Johan, DvD en Ronny heeft ons gered deze middag. Dit waren de woorden van trainer Jur Smit na de wedstrijd in de bestuurskamer. Poolster wist vanmiddag gelukkig te winnen van de onterechte laagvlieger Zuidhorn. De heenwedstrijd werd met 2-5 gewonnen. Een makkie was dit zeker niet, ook vanmiddag ging het moeizaam, gelukkig bleven de punten in Spijk.

Zuidhorn kwam fel uit de startblokken. Poolster was er met de gedachten nog niet helemaal bij. Zo kon het gebeuren dat het al na twee minuten 0-1 stond. Na vier minuten had de tegenstander de voorsprong kunnen vergroten, gelukkig ketste de bal tegen de lat. We stonden te slapen in ons eigen strafschopgebied. De meeste spelers van Poolster hadden nog geen bal geraakt.

Poolster komt langzamerhand wel wat beter in de wedstrijd, ook al is het verre van hoogstaand. DvD heeft een kansje, maar met de buitenkant van de rechtervoet dwarrelt de bal naast. Jeroen weet een aanval van Zuidhorn op de doellijn te keren.

Johan weet zich op een knappe manier te ontdoen van zijn tegenstander. De steekpass is op maat en Ronny weet de 1-1 op het scorebord te brengen. Het is de 44e minuut. Dan vlak voor rust weet Johan uit een perfecte corner van Erik de 2-1 binnen te koppen. De vorige keer dat we uit een corner wisten te scoren was bij Zuidhorn, uit precies dezelfde combinatie. Een gekke eerste helft.

Na de rust gaat Zuidhorn op zoek naar de gelijkmaker. Als antwoord heeft Poolster alleen de lange bal. De verdediging weet zich staande te houden en langzamerhand zijn we ook weer wat te vinden op de helft van Zuidhorn. Erik krijgt weer een corner te nemen. Ronny stijgt boven iedereen uit en weet snoeihard binnen te koppen. De ontlading bij de spits is groot.

Gespeeld denk je dan. Niets is minder waar. Vrij snel na de laatste treffer komt Zuidhorn dichterbij. Poolster schakelt niet om en Zuidhorn weet uit een snelle aanval te scoren. 3-2.

We houden het spannend. Van goed voetbal is geen sprake, toch weten we weer uit het niets te scoren. DvD pikt de bal op. Hij ziet dat de keeper ver uit z’n doel is. Bekeken schiet hij van grote afstand de bal binnen. 4-2. De opluchting is groot, ook bij de talrijke supporters. Je begint al aan het eindsignaal te denken. De goed fluitende F. Reitsema hoefde geen vinkjes te zetten deze middag. Hij had er dan ook lol aan en liet lang doorspelen. Zuidhorn komt nog op 4-3.Dan is het gebeurd. Drie belangrijke punten blijven op Oldencate.

Het spel was niet goed, gelukkig hebben we een aantal spelers die door hun klasse een wedstrijd kunnen beslissen.

Poolster blijft door deze overwinning volop meedoen in deze klasse. Elke wedstrijd is nu belangrijk. Ook de laag geklasseerden gaan nu punten pakken. De competitie bereikt langzaam maar zeker haar hoogtepunt. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd in Veendam.

Op de hoofdfoto de ontlading van Ronny Bakker . Gelukkig weet hij zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Dorpsagenda