Genoat

De mooie zonsopkomst waar ik op hoopte bleef uit. Toch was het een geweldige morgen. Met een hele ploeg vertrokken we even na 7 uit Spijk richting de dijk. Garnalen vissen, ik had het nog nooit gedaan en het leek me prachtig. Onder de bezielende leiding van Luit Busz en Jan de Weerdt werden de spullen in orde gemaakt. Het was zwaar richting het water, niet te lang stilstaan want dan zat je vast. De zeehonden kwamen nieuwsgierig dichtbij.  De sleepnetten werden klaargemaakt en gehuld in waadpakken kon het vangen beginnen. Het was prachtig op het wad, windstil en langzamerhand kwam de zon erdoor. De garnalen werden gezeefd en de krabben werden teruggegooid, evenzo de Japanse oesters en af en toe een klein platvisje of zeepaardje.

Een record volgens Luit, 11 kilo. Dit seizoen nog niet gevangen. er moest dus heel wat gepeld worden. Gelukkig was meester peller en oud Termunter Ewold in ons midden. Bij Jan thuis de kookpotten op het vuur en gezellig met elkaar aan het pellen.

een geweldige morgen!!

 

 

 

4 gedachten over “Genoat

 • 12 oktober 2014 om 09:46
  Permalink

  Geweldig!!!!!! Mag ik volgende keer mee???? Jeugdherinneringen. Mocht toen ik 7 jaar was mee met familielid rond Sceveningen.

  Vangen met een zakdoekje vanaf het strand toen og…….naar huis koken,pellen,

  Wel onasrdig bedacht ik.maar zeker ook een prachtig avontuur….

  Mooie ervaringen toen..
  Dank voor ook weer eens een pracht bericht!!!

  Met herfstgroeten

  Lisa spijkstermuziekkamer

 • 13 oktober 2014 om 18:39
  Permalink

  Harry een prachtig verslag in woord en beeld.
  Bedankt!

 • 13 oktober 2014 om 20:43
  Permalink

  Mooie foto’s Harry!
  Woensdag ook weer?

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda