Documentaire over ontploffing munitieloods druk bezocht

12 juni 1945 toen stond het leven in Spijk even stil! 69 jaar later 12 juni 2014 hebben we met ruim 70 personen hier bij stil gestaan.

Je kon een speld horen vallen zo stil was het toen de documentaire “SPIJK IN ROUW 1945” werd gedraaid. Met een brok in onze keel luisterden we aandachtig naar wat Doeke Pijper, Piet Vos, Geert Dijkman, Piet Dijkhuis, Maria Riepma ons vertelden over de verschrikkelijke dag. Stil………………… Dat was het enige wat we konden zijn!

Edze van de Berg vroeg ons of hij nog een stukje mocht vertellen over de oorlog en dan met name over zijn ouders hoe zij zich hebben ingezet voor een ander en hoe ook zijn vader om het leven was gekomen bij de explosie in de munitieloods.

Wij zijn vereerd dat wij in samenwerking met Ina Spijk de mensen de gelegenheid konden geven om de documentaire te laten zien en met elkaar na konden praten.

Voor de gene die deze avond hebben gemist om wat voor reden dan ook is er de mogelijkheid om de documentaire te bestellen via Henk Sikkema ’t Loug 21 of via h.sikkema3@kpnplanet.nl de kosten hier voor zijn €10,- per dvd.

Sjack van der Zee, Henk Sikkema, Klaas Heuker,Hanneke Klevering & Letteke de Haan
Letteke de Haan

Dorpsagenda