JUBILEUM


Iedere morgen rond half elf, dronken we een kopje koffie. Dat hebben we 25 jaar met plezier gedaan. Zij legde haar poetsdoeken dan even terzijde en ik verliet daarvoor mijn kantoortje. Vaak spraken we dan over een geweldige excursie of een interessante lezing die ze in het kader van de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen had meegemaakt.
We woonden nog maar net in Spijk, of mijn vrouw werd gevraagd lid te worden van de Plattelandsvrouwen, inmiddels Vrouwen van Nu geheten. Natuurlijk zei ze ja. De basis daarvoor was allang gelegd door Annie, de onovertroffen vrouw, die verantwoordelijk was voor de schoonmaak van het gebouw.

Afgelopen vrijdag vierde de afdeling Spijk haar 80 jarig jubileum. Naar ik heb begrepen, is op de jubileumavond de historie van de afdeling uitgebreid belicht. Ook zijn een aantal leden, waarvan sommigen al 60 jaar lid, extra in het zonnetje gezet. Deze vrouwen zijn op jonge leeftijd lid geworden van de Plattelandsvrouwen. Wat een kennis, ervaring en expertise is er samengebundeld in deze club.
In een tijd dat de intermenselijke contacten grotendeels via Facebook, Twitter, etc. verlopen, lijkt het mij voor de uitwisseling van kennis en ervaring een groot goed, dat de traditie van de Plattelandsvrouwen wordt voortgezet.
Dus jonge wichter!!!!!

Dorpsagenda