Niels Wiersema 7e op het Nederlands Kampioenschap 5000m vrije slag!

Nadat Niels vorige week al goede resultaten met zwemmen had bereikt tijdens de Swim Cup in Eindhoven, was het zaterdag 19 april tijd voor het NK 5000m vrije slag.

Deze afstand wordt normaal gesproken in open water gezwommen, maar 1x in het jaar wordt hij ook gezwommen in een 50m binnenbad.

Deze wedstrijd verloopt iets anders dan de andere wedstrijden. Normaal gesproken lig je alleen in een baan. Omdat 5000m wel erg lang duurt, zwemmen ze nu met zijn 2-en in een baan. Dan kunnen er 2 series tegelijk worden gezwommen. Ook moet je deze afstand binnen de 1 uur en 10 minuten zwemmen. Haal je dit niet dan wordt je afgefloten en heb je helaas voor niets gezwommen.
Veel jongens die ook open water zwemmen doen aan deze wedstrijd mee. Niels zwemt meestal maar 1x in het jaar een open water wedstrijd en de rest zwemt hij in een zwembad. Voor Niels was het ook de 1e keer dat hij deze afstand ging zwemmen, verder was hij dus de enige die niet in het open water circuit mee draait.

Niels ging mooi van start en kon snel in zijn ritme komen. Gelukkig kon hij het goed volhouden en zwom hij een mooie vlakke wedstrijd. In het jeugd klassement werd hij 6e met een tijd van 1uur 2 minuten en 32 seconde. In het overall klassement werd hij mooi 7e!

Kitty Wiersema

Dorpsagenda