Feestweek 2013. Schitterend concert Alex Vissering en de Zielrietzangers

Gisteravond, 21 mei, verzorgden visserskoor de Zielrietzangers uit Usquert en Alex Vissering een schitterend concert in de kerk op ’t Loug.
Het koor zingt zonder dirigent. Eén van de leden van het koor praatte de nummers, op een vaak hilarische manier, aan elkaar.

Uit het prachtige optreden van Alex Vissering spetterde zijn liefde voor de natuur en voor het Groninger landschap in het bijzonder.
Inmiddels opa, bezong hij trots de genegenheid die hij voelt voor zijn beide kleinkinderen. In één van de laatste liedjes die hij zong vertolkte hij zijn gevoel tijdens volle maan. Het publiek werd gevraagd tijdens het refrein te huilen als wolven. De Uquerter zangers, die inmiddels in de banken zaten, namen het gehuil vol overgave voor hun rekening. Dit deden ze zo levensecht, dat ik vermoed dat zij ervaringen hebben met wolven, als zij van Usquert op weg zijn naar de haven van Noordpolderzijl.
Deze route zal ik nooit meer alleen afleggen. Om vrij naar Drs. P te spreken; dan kan ik altijd mijn vrouw nog uit de trojka gooien, want Noordpolderzijl is nog 17 verst weg.
Piet-Jan Schalk