Dauwtrappen tijdens de feestweek

Vanochtend zijn een stel fanatiekelingen (18) om 05.45 gestart bij de ijsbaan, om een rondje te maken. Dauwtrappen wordt het genoemd. We zijn vanaf de ijsbaan naar Kolhol gereden waar Dirk Bos een route voor ons had uitgezet. Gezelligheid troef, met enig uitleg over Zijldijk van Kees Werkman, geboren en er opgegroeid. Ook Dirk Bos heeft iets verteld over de NAM en Gas Unie omdat we een gaslokatie passeerden.
Na twee uur genieten van de rust in de natuur, waar de rietzangers en hazen ons begeleiden hebben we deze prachtige route afgesloten in de kantine bij de ijsbaan. Daar stond een lange, keurig gedekte, tafel met allerlei lekkernijen. We moeten blij zijn dat er toch nog vrijwilligers zijn die dit willen regelen en uitvoeren.

Ik wil dan ook alle vrijwilligers namens de 18 lopers ontzettend bedanken.

Jan D. Pijper

Dorpsagenda