Poolster maatje te klein tegen koploper

Het was rennen en vliegen voor een hoop spelers vanavond. De doordeweekse wedstrijd begon al om 18.30 uur. Niet een erg optimale voorbereiding. Op een zaterdag leef je naar een wedstrijd toe, nu val je er zo in. Poolster had hier de eerste helft meer last van dan de koploper uit Groningen.  Groen Geel verloor afgelopen zaterdag nog kansloos tegen de Heracliden. Bij verlies vanavond konden ze hun koppositie verliezen. Aan alles was te merken dat ze dit niet van plan waren.

Richard Hofstee was er weer bij vanavond. Johan bleef met een ribblessure aan de kant. De goed spelende Tom Dijkman begon weer in de basis. Joep is ook nog steeds niet  fit. Als we zaterdag tegen Opende spelen is Hilbert geschorst. De spoeling wordt dunner in deze beslissende fase van de competitie.

Poolster speelde een slappe eerste helft. De gasten gaven vol gas vanaf de eerste minuut. Ze wilden absoluut hun koppositie behouden. Het lukte de Spieksters niet de bal in de ploeg te houden. Binnen tien minuten stonden we dan ook met 0-1 achter. Poolster had toen al wel een kans gehad, maar het lukte Ronny niet om te scoren. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kregen we onze eerste corner. We zaten compleet in de tang en waren gewoon een maatje te klein vanavond. Groen geel maakte er 0-2 van. De verhoudingen waren duidelijk. Je zag dit ook aan onze ploeg, er was sprake van een soort gelatenheid, voetballend kwamen we er niet uit, de lange bal werd daardoor te veel gebruikt. Groen Geel had hier vanavond geen enkele moeite mee.

In de tweede helft probeerden we het nog wel. Marco, Danny en Johan Dijkman werden ingebracht voor Menno, Hilbert en Richard. Het mocht niet baten. Het is ook geen schande om van deze goed spelende ploeg te verliezen al was de manier waarop verre van fraai. De eerste toeschouwers verlieten dan ook al ver voor het laatste fluitsignaal het steeds kouder wordende sportpark.

De scheids voelde de onmacht goed aan. Hij spaarde de uitstekend keepende  Marcel , hij had rood kunnen geven voor hands buiten het strafschopgebied maar liet het bij een gele kaart. Ronny bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 1-4. DvD raakte de lat en Bakker legde al z’n frustratie in de terug stuitende bal.

Zaterdag uit naar Opende. Het wordt tijd voor een paar punten , anders gaan we het ons zelf nog moeilijk maken dit seizoen.