Sinterklaas in badpak op CBS de Burcht

Sinterklaas kwam op 5 december op een bijzondere manier aan in Spijk. Sinterklaas verscheen in badpak! De kinderen wisten dat Sinterklaas al geruime tijd logeerde op een camping in de buurt van Spijk, bij de zee. Hij stond daar met een camper. Hij reisde hiermee, omdat hij zeeziek was geworden. De kinderen hebben op school vier ochtenden een filmpje gezien. Op deze filmpjes zagen ze wat Sinterklaas en zijn Pieten de hele dag op de camping deden. Zo zagen de leerlingen de Sint en zijn Pieten een spelletje doen, sporten, badmintonnen, enz. Deze filmpjes zijn nog steeds op de site van school te vinden. Elke morgen besloot Sinterklaas een duik in zee te nemen, om wakker te worden. Dit deed hij ook op woensdagmorgen 5 december. De Sint heeft hiervoor een prachtige Sint-badpak. Op 5 december is hij echter na het zwemmen in slaap gevallen in zijn camper. Gelukkig konden de kinderen hem wakker schreeuwen. Nadat de Sint zijn kleren had aangetrokken, kon hij een bezoek aan alle klassen brengen.

Peter van Kooten

Dorpsagenda