EK 2012 vertrouw nooit op een cavia

Mijn blog is een dagje vertraagd. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik gister niet heel veel zin meer had om nog een leuk verhaal op papier te zetten.

Het was gister een ontzettend warme dag. ‘s Morgens gaf de thermometer al 32 graden aan en die liep later op de dag snel op richting de 40 graden. Iedereen werd dan ook geadviseerd om voldoende water te drinken en de brandweer was aanwezig om nog enige verkoeling aan te bieden. Rond kwart voor twee Nederlandse tijd werd ik gebeld door Karel Oosterhuis van rtvnoord die een leuk interview met mij afnam over de voorspelling #neddui. Mijn voorspelling was 2-1 voor Ned en ook Sikko de cavia had er vertrouwen in. Helaas, we zaten er beide naast. Mijn advies is dan ook: vertrouw nooit op een cavia. Ik had vroeger namelijk ook nooit geluk bij de plaatselijke marmottenrace.

Armin van Buuren op het oranjeplein was een groot succes in Charkov! De plaastelijke bevolking ging helemaal uit zijn dak. Helaas konden wij Nederlanders daardoor moeilijk het oranjeplein betreden en maakten we dit keer van afstand ons oranje feestje mee. We hebben door de hoge temperatuur de oranje mars dit keer niet meegelopen. We zijn in de metro gestapt en hebben in de buurt van het stadion in een gezellige bar de wedstrijd tussen Portugal en Denemarken gevolgd. In het stadion aangekomen hadden we nog maar 5 minuten om de vlaggen op te hangen waarna de wedstrijd al begon.

Na de rust kwam eindelijk het doelpunt van van Persie. Mijn stem is door die goal nog steeds verdwenen. Helaas kwam er geen tweede voor Oranje. Na het laatste fluitsignaal werd het stil. Ik pinkte een traan weg en we verlieten stilletjes het stadion. Gelukkig is er nog hoop!! We gaan aankomende zondag voor een 2-0 overwinning en ik hoop daardoor een keer een echte overwinning live mee te mogen maken. Vandaag kregen we gelukkig weer wat moed en zijn we naar het strand gegaan. Na 10 min begon de hemel te schudden en kwam het water met bakken uit de hemel. Nu zitten we in de stad te genieten van een heerlijke mojito en proosten we op een goede vakantie waarin we hopen nog 3 mooie punten mee te nemen richting Polen!!

Marleen Klevering

Een gedachte over “EK 2012 vertrouw nooit op een cavia

  • 16 juni 2012 om 15:39
    Permalink

    Hoi Marleen,
    Erg leuk dat je een blog schrijft over je verblijf bij het EK 2012. Ik volg het zelf natuurlijk ook, maar het is nog leuker dat je verhalen kunt lezen van iemand die er echt bij is. Geniet er nog even van en ik hoop dat we zondagavond kunnen zeggen dat het EK voor ons nog niet over is! Gokje #PorNed 1-3
    Groetjes

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda