Weissensee Oostenrijk

Nu voorzichtig de winter haar intrede doet in Nederland is er in Oostenrijk aan de Weissensee sprake van strenge vorst. Op dit prachtige bergmeer in het zuiden van Oostenrijk wordt de Alternatieve Elfstedentocht gereden. Duizenden Nederlanders trekken jaarlijks naar
de “spielplatz der natur” om hier menig rondje te schaatsen op natuurijs. Voor schaatsliefhebbers een genot. Een van de Nederlanders is onze dorpsgenoot Jan Brontsema. Hij heeft afgelopen week 2 keer 200 km geschaatst. Dinsdag, tijdens de eerste tocht, viel dit zeker niet mee. Rondom het middaguur begon er flinke wind op te zetten en werden de rondetijden steeds hoger. Maar het is hem gelukt! Hij heeft het voornemen om dit komende week nogmaals te gaan doen, zijn doel is 4 keer 200 kilometer. En zegt u nu zelf een geweldige sportprestatie toch. Bent u nieuwsgierig geworden neem dan even een kijkje op www.weissensee.nl. Hier kunt u alles lezen over dit prachtige evenement. Klik op de webcam en u kunt het live volgen. U kunt Jan Brontsema ook vanuit Spijk aanmoedigen, via de mail van de organisatie. De berichten worden dan voorgelezen door de speakers. Via de resultaten kunt u Jan volgen tijdens een toertocht of de video’s bekijken van de toertochten van afgelopen week. Al menig keer benoemd dat Jan uit het prachtige dorpje Spiek komt, zo mooi bezongen door Ede Staal. Laat alle Nederlanders nu ook maar weten dat Spijk het leukste dorp van ’t Hogeland is.

In het filmpje kunt u de finish van Jan zien tijdens de eerste tocht.

Familie Stoppels

http://results.ultimate.dk/events/2012/iceskating/weissensee/front/videoplayer.php?eventid=1&videoid=8&starttime=00:30:22&duration=00:00:30

Dorpsagenda