Een dag uit de geschiedenis: Spiekster Rondrit

Paulus Pietsma wist vandaag te vertellen dat de winter na morgen eindelijk zal doorbreken. Er wordt zelfs al hier en daar al gesproken over ‘de ijzers uit het vet halen’. De mijne hebben volgens mij het vet nog nooit gezien en zullen ongetwijfeld geslepen moeten worden wil ik straks op onze ijsbaan de sterren van het ijs schaatsen. Volgende week zullen in Veenoord of Noordlaren de eerste wedstrijden op (2mm) natuurijs wel worden verreden. Hier in Spijk moet eerst het ijs dichtgroeien boven een diepte van 2 meter. Voordat dat stevig dichtgegroeid is zijn we vast en zeker een week of twee verder. Ik heb dus gelukkig nog wel even :-). Op 27 januari in 2010 lag er al een beste ijsvloer zodat de Spiekster Rondrit verreden kon worden. Marleen Klevering was er bij en legde het in woord en beeld vast.

Klik hier voor het verslag van de Spiekster Rondrit uit 2010.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda