Openingshandeling aanleg kunstgrasveld v.v. Poolster

De start van het realiseren van een nieuw kunstgrasveld bij v.v. Poolster is vandaag officieel begonnen. Wethouder Jan Menninga en bestuurslid Eltje Pijper hebben gezamenlijk de openingshandeling gedaan door middel van het onthullen van een bouwbord.

Op het sportpark ‘Oldencate’ te Spijk wordt een nieuw kunstgras trainingsveld gerealiseerd. Vandaag stonden Wethouder Jan Menninga en bestuurslid Eltje Pijper voor het bouwbord om symbolisch aan te geven dat het definitieve startschot wordt gegeven om te komen tot een nieuw kunstgrasveld met kurk infill.

Tijdens de openingshandeling meldde de wethouder dat het realiseren van dit kunstgrasveld mede te danken is aan de vele vrijwilligers die meegewerkt hebben om dit project te realiseren. Het uitgangspunt was dat het trainingsveld van v.v. Poolster al jaren ver onder de maat was en dat het noodzakelijk was dat dit een keer aangepakt zou worden, maar de financiële mogelijkheden waren niet toereikend zodat actief vrijwilligerswerk noodzakelijk was. Het gemeentebestuur heeft nooit getwijfeld aan deze grote opgave, omdat Spijk al jaren bewijst waar een klein dorp groot in kan zijn. Namens het gemeentebestuur bedankte de Wethouder alle vrijwilligers en in bijzonder ons bestuurslid Eltje Pijper die de afgelopen maanden alles fantastisch heeft gecoördineerd.
Volgens voorzitter de heer Stulp gaat het realiseren van dit kunstgrasveld de vereniging geen windeieren opleveren. Het bestuur heeft vanaf 2014 hun plannen gemeld bij de gemeente en vandaag is de eerste stap gezet om deze plannen verder te realiseren. In afwachting van de definitieve beslissing van het onderwijs kan v.v. Poolster verder met de renovatie of nieuwbouw van hun eigen accommodatie. Verder hoopt de heer Stulp dat de club veel plezier zal gaan beleven aan deze geweldige kunstgrasmat met kurk infill.

Edward Stulp
Voetbalvereniging Poolster

Persbericht van de gemeente:

Start aanleg kunstgrasveld Sportpark Oldencate in Spijk
Sportpark Oldencate in Spijk beschikt binnenkort over een nieuw kunstgrasveld. Het kunstgrasveld wordt ingestrooid met korrels van kurk en gaat dienst doen als trainingsveld voor voetbalvereniging VV Poolster. Het veld krijgt ook nieuwe dug-outs, zes lichtmasten en aan weerzijden ballenvangers. Vrijwilligers van de vereniging hebben de afgelopen maanden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Samenwerking met vereniging
Om de start van de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld te markeren onthulde wethouder Jan Menninga donderdag een bouwbord. Hij toonde zich verheugd over de samenwerking met de vereniging en de komst van het nieuwe kunstgrasveld. “Met de inzet van vrijwilligers is dit allemaal financieel haalbaar geworden”, aldus de wethouder. “Straks kan er meer dan voorheen getraind worden”. Als alles goed verloopt, is begin februari het nieuwe trainingsveld klaar.

Kurk als instrooimateriaal
Met de keuze voor kurk als instrooimateriaal voor het kunstgrasveld, kiest de gemeente voor zekerheid. Kunstgrasvelden met rubber worden in Nederland op dit moment onderzocht op mogelijke gezondheidrisico’s. De uitkomst van dit onderzoek zijn nog niet bekend.

 

Dorpsagenda