perfect uit de winterslaap

Vandaag begon de competitie weer. Altijd even afwachten hoe het gaat in de maand januari. Kan er gevoetbald worden? Hoe zijn de omstandigheden, en vooral voor de toeschouwers ; hoe koud is het? De trouwe supporters hebben het deze middag geen moment koud gehad denk ik, ze konden maar liefst vijf keer hard in de handen klappen.

Zo’n eerste wedstrijd na de winterstop is altijd afwachten. Hoe heeft de ploeg de winterstop doorstaan? Nu, bij de Spieksters zat dit wel goed. Denk ook dat de oefenwedstrijd tegen Loppersum afgelopen dinsdag ( 4-4) niet verkeerd geweest is. Al na drie minuten schoot Vincent middels een halve volley de geelhemden op voorsprong. Met een vies boogje belandde de bal over de keeper in het doel. Een geweldige opsteker.

Gronitas kan gezien worden als een van de best voetballende ploegen in deze klasse, ook af te zien aan de ranglijst. In Spijk hadden we weliswaar gewonnen maar een garantie voor een herhaling was dit allerminst. Ook misten we vandaag 2 basisspelers, Erik en Dennis Smit waren vanwege verplichtingen elders niet aanwezig. Jeroen speelde dus weer op z’n vertrouwde stek.

We speelden een puike eerste helft, de kansen waren dan ook voor Spijk. Vincent zag een geweldige pegel op de lat uiteen spatten. Ook Gronitas weet dat het moet scoren. Dit lukt na een half uur spelen. Marcel weet in eerste instantie goed te redden maar uit de rebound verdwijnt de bal toch in het doel. 1-1. Het spel is behoorlijk in evenwicht, maar op een zeer belangrijk moment, namelijk de 44e minuut is het DvD die Poolster weer op voorsprong zet. 1-2

Een doelpunt met een glansrandje. Dit was de 200e treffer die Dennis van Dijk voor ons vlaggenschip maakte. Een prestatie van formaat en als je het mij vraagt behoorlijk uniek. Welke speler van buiten maakt er 200 bij iedere willekeurige club ook.  Hoop dat er nog veel volgen D!!

In het begin van de tweede helft gaat het iets minder. Door wat slechte passes geven we Gronitas de gelegenheid aan te vallen. We komen er even wat moeilijker uit. Dan wat mij betreft de beste aanval uit de wedstrijd. Goed combinatiespel brengt de bal bij het doel van Gronitas, Johan weet vanaf de achterlijn de bal nog net voor de voeten van Bakker te leggen. 1-3.

Bij Gronitas gaan de kopjes al wat hangen, Poolster krijgt vleugels en weet een aantal goede aanvallen op de mat te leggen. Het was ook goed dat Richard net op tijd z’n kuurtje af had want hij speelt een goede pot. Je kunt aan veel spelers zien dat ze er plezier aan beleven, er wordt goed en gretig gevoetbald. Poolster scoort nog twee keer op identieke wijze. DvD legt beide keren de bal vanaf rechts perfect klaar voor Bakker. Die faalt niet. Een perfecte hattrick.

Bakker krijgt dan ook de terechte publiekswissel. De jonge Tom Dijkman vervangt hem.

Nick Waasdorp en Johan Dijkman staan dan al even in het veld voor Vincent en Booley.

Een perfecte start van de tweede competitiehelft!