Als er aan twee kanten van het touw even hard wordt getrokken, blijft de status quo gehandhaafd

Projectmanager namens Delfzijl, Victor Peters, had het me al verteld. Vandaag stond de bevestiging in het Dagblad van het Noorden. De regio Eemsdelta/Delfzijl heeft een stand op de landelijke Scandinavië Dag. De beurs wordt over twee weken gehouden in Hoevelaken.

Op de beurs presenteren Scandinavische krimpgebieden zich en proberen zo immigranten te werven. Volgens Victor Peters, zoeken mensen die willen emigreren naar Scandinavië, rust en ruimte. “Dat hebben wij ook te bieden”. Volgens Peters is onze regio vooral op zoek naar jonge gezinnen.
Ik vind het een fantastisch initiatief. Niet lijdzaam afwachten, maar de schouders eronder.

In een ander gedeelte van het Dagblad van het Noorden van vandaag, lees ik een groot artikel met als kop;
“BUSDIENSTREGELING DOOR DE POLITIEK GEMINIMALISEERD”.
Het is een verhaal van de secretaris van de ondernemingsraad van Qbuzz Groningen/Drenthe. Hij maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van het busvervoer, nu het OV bureau gigantisch moet bezuinigen. Niet alleen in 2012 maar ook in 2013. Door de bezuinigingen is de diensregeling op minimaal niveau gekomen. (Zie ook elders op deze site)
Beide krantenartikelen geven een behoorlijk afwijkend beeld. Hierbij wens ik de hostesses op de beurs veel sterkte als ze de jonge gezinnen moeten vertellen, dat door de afbraak van het openbaar vervoer, de kinderen door weer en wind per fiets naar de middelbare school moeten. En mocht één van de ouders worden opgenomen in het ziekenhuis, dan is de kans groot dat door de specialisatie van de ziekenhuizen, dat in de stad Groningen of Winschoten moet plaatsvinden. “Oh, u heeft geen rijbewijs en u wilt toch uw partner bezoeken? Ja dan wordt het lastig, er gaat maar één bus per dag.
Sorry, de politiek heeft het zo gewild”.
“WE VERWELKOMEN U GRAAG IN DE REGIO EEMSDELTA/DELFZIJL”

Dorpsagenda