Woont Klein Duimpje in Spijk?

Toen ik klein was vertelde mijn moeder altijd het verhaal van Klein Duimpje. Kruimels brood brachten de kleine held altijd weer terug naar huis.

Tussen Bierum en Spijk vind je vandaag de dag om de paar meter, aan weerszijden van het fietspad, lege blikjes energy-drank. Klein Duimpje is dus wel slimmer geworden want hij weet dat de broodkruimels kunnen worden opgegeten door vervelende kraaien. De hedendaagse Klein Duimpje moet overigens wel onwaarschijnlijk veel dorst hebben gehad! Tenzij hij de inhoud van de blikjes, die overigens helemaal niets schijnen te kosten, gewoon laat weglopen zodat hij de weg weer snel terug kan vinden of hij nu links of rechts van het pad loopt of fietst. Voordat iemand zijn wegwijzers verwijderd moet hij of zij zich wel bedenken dat Klein Duimpje waarschijnlijk nooit meer het pad naar huis terug kan vinden.

Jan Hazeveld

Dorpsagenda