Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Waar ik het met u over wil hebben, is het grote reclamebord van Jumbo supermarkten op de Hoofdweg Noord. Al langer staat er ook een reclame-uiting van Albert Heijn, maar die is minder in het oogspringend. Jumbo roept ons op om vooral onze boodschappen bij het filiaal aan de Wending in Delfzijl te doen.

Jumbo gaat hier volgens mij, in haar enorme expansiedrift, door roeien en ramen. In een gebied waar krimp een hot item is en bewoners van dorpen vechten om de voorzieningen op peil te houden, is reclame specifiek gericht op de bewoners van die dorpen, onverantwoord ondernemen. Beter zou het zijn als Jumbo haar reclame richt op de bewoners van de plaats Delfzijl en Delfzijl ook ziet als primair verzorgingsgebied.

Is het immers niet zo dat een ondernemer of een onderneming vaak voor ethische vragen staat. De activiteiten van een onderneming hebben invloed op de maatschappij, de werknemers en mensen van buiten de onderneming. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen worden de negatieve effecten zoveel mogelijk vermeden. Deze vorm van ondernemen is kennelijk nog niet doorgedrongen tot Jumbo. Het zou Jumbo sieren als ze de reclame verwijdert.

Overigens blijf ik mijn boodschappen gewoon bij de plaatselijke supermarkt doen.

2 gedachten over “Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • 12 juni 2011 om 18:42
    Permalink

    Piet Jan, Hier ben ik het helemaal mee eens !!!
    Zag er ook een aan het end van de Nesweg/ Hwz.
    wat mij betreft, verwijderen! groet.

  • 14 juni 2011 om 13:14
    Permalink

    Inderdaad! De reclameborden van de Jumbo kunnen weg. In het kader van de landelijke, en dus ook persoonlijke bezuinigingen, weet heel Spijk al jaren zonder radar of dieptemeter feilloos de weg naar de Jumbo of Aldi in Delfzijl of Uithuizen te vinden.
    En wat die ethische vragen betreft: daar zouden sommige supermarkt eigenaren in dorpen zich eens mee bezig moeten houden. Misschien kom ik dan minder Spieksters in Delfzijl tegen.

    Een groet uit de Oostpolder van Martin Theussen.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda