De mooiste straat van Spijk 2024

Juryrapport: de mooiste straat van Spijk 2024!

Allereerst willen wij jullie allemaal bedanken voor jullie inzet. Met veel bewondering hebben wij gekeken naar een prachtig kleurrijk Spijk. Overal hebben we veel bijzonderheden gezien waar we bewondering voor hadden: van smileys tot slingertafels, originele borden, vlaggen, lampionnetjes, vliegers en bovenal heel veel kleur! De gezamenlijkheid die hiervoor nodig was om dit voor elkaar te krijgen, en de originele ideeën die zijn ingezet, waren indrukwekkend! Dit jaar waren we verheugd om te zien dat ook nieuwe straten hebben meegedaan. Deze straten hebben direct laten zien wat ze in hun mars hebben. Prachtige versieringen sierden hun straten en maakte Spijk hiermee kleurrijker.

Bij de beoordeling hebben we in alle hoedanigheden vooral gekeken naar kleur! Daarnaast hebben we de inzet bewonderd die erin is gestopt en de originaliteit van elke straat. Elke straat vertelde een verhaal, een uniek verhaal dat tot uiting kwam in de versieringen en de sfeer die gecreëerd werd. De jury, bestaande uit Jason Rosaria (de nieuwe gebedsregisseur bij de gemeente Eemsdelta), Jeroen van der Schaaf (opbouwmedewerker bij Cadanz Welzijn), en Siert van der Laan (servicemedewerker bij de gemeente Eemsdelta), had een moeilijke taak om een winnaar te kiezen, gezien het hoge niveau van alle prestaties. Na intensief overleg hebben we echter een beslissing moeten maken.

Uitslag
We gaan over tot de uitslag. Op de derde plaats is geëindigd: Jonker!
Jonker heeft zich dit jaar voor het eerst aangemeld voor de competitie van de Mooiste Straat van Spijk, en wat een indrukwekkend debuut! De straat heeft met haar inzet en creativiteit een prachtige ambiance weten te creëren die de jury heeft weten te bekoren. De variatie in kleuren en vormen, de aangeklede bomen, en de slimme plaatsing van verlichting onder de parapluutjes zorgen voor een enig kleurrijk effect in de avond. Het was een genot om te zien hoe Straat Jonker zo’n sfeervolle omgeving heeft weten te scheppen.

Op de tweede plek is geëindigd: Tuinbouwweg
Wat de Tuinbouwweg zo bijzonder maakte, was de compositie en het volume van de slingers, de individuele creativiteit in sommige voortuinen, de vrolijke handjes, de kleurrijke vlaggen, en de verlichting die ‘s avonds prachtig schitterde. Het was een goed georganiseerde kleurenexplosie die de jury diep heeft weten te imponeren. De Tuinbouwstraat heeft laten zien wat er mogelijk is met gezamenlijke inspanning en een overvloed aan creativiteit.

Het was een nek-aan-nekrace tussen de tweede en eerste plaats, wat de beoordeling extra uitdagend maakte. Beide straten toonden een uitzonderlijk hoog niveau van creativiteit en samenwerking. Onze felicitaties gaan uit naar deze straat voor hun indrukwekkende prestaties en hun bijdrage aan een kleurrijk Spijk. Na lang beraad is de winnaar van de tweede en eerste plaats tot stand gekomen.

Op de eerste plek is geëindigd: Ubbenasingel
Een langgerekt Feest van Kleur en Creativiteit! Ubbenasingel heeft dit jaar een uitzonderlijke prestatie geleverd met haar decoraties. De combinatie van creativiteit, duurzaamheid en eenheid maakte een sterke indruk op de jury. Maar bovenal de samenwerking die nodig is om dit met z’n allen te bereiken, sprong eruit. Ubbenasingel heeft indruk gemaakt met haar uitgebreide en creatieve decoraties. Het iconische torentje van Spiek was prominent aanwezig op elke woning, wat zorgde voor een sterke verbondenheid. De handgemaakte slingers en duurzame lampionnetjes op zonne-energie toonden niet alleen creativiteit, maar ook milieubewustzijn. De straat was rijkelijk versierd met een diversiteit aan kleurrijke slingers en vlaggen, wat een feestelijke en levendige uitstraling gaf. De lengte van de Ubbenasingel maakte de prestatie nog indrukwekkender; de gehele straat was uniform en prachtig versierd. Wat een samenwerking! Het voelde als een eindeloos genot om door deze straat heen te rijden.

Onze felicitaties gaan uit naar de winnaar, die met recht de titel ‘Mooiste Straat van Spijk 2024’ heeft verdiend. We hopen dat deze prestatie anderen zal inspireren om volgend jaar opnieuw deel te nemen en hun eigen grenzen te verleggen.
Gefeliciteerd, Ubbenasingel!

We willen iedereen bedanken voor hun deelname en kijken ernaar uit om volgend jaar weer zulke prachtige, creatieve straten te mogen bewonderen.

Met vriendelijke groet,

Siert van der Laan
Jeroen van der Schaaf
Jason Rosaria

Dorpsagenda