Alleskunner van Spijk 2023

Wat hebben we weer gelachen! Het organiseren van de alleskunner is altijd spannend. Hoeveel deelnemers zouden er zijn dit jaar? Er komen altijd maar een paar aanmeldingen vooraf op de mail binnen, maar op de avond zelf staat er altijd een grote groep klaar om te strijden. Met dit jaar maar liefst 27 deelnemers, van jong tot oud!

De deelnemers moesten beginnen met een parcours afleggen met boeken op het hoofd. Wat heel makkelijk leek, bleek helemaal niet zo makkelijk te zijn! Bij de alleskunner is het de bedoeling om niet als laatste te eindigen bij een spel, want dan mag je niet mee naar de volgende ronde. Naast het parcours afleggen met boeken op het hoofd hebben de deelnemers nog moeren gestapeld met saté prikkers, een parcours afgelegd in een treintje met strandballen, deksels bij bakjes gezocht, papieren vliegtuigjes gevouwen en ga zo nog maar even door. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

De rondes richting de finale werden steeds spannender en ook de deelnemers werden steeds fanatieker. Iedereen wilde graag de alleskunner van Spijk 2023 worden! De finale ging tussen Loes en Hilda. In de finale werd er boter, kaas en eieren gespeeld met pingpongballetjes. Deze balletjes moesten gegooid worden op broodjes pindakaas. Dus én bedenken waar het balletje moet komen voor de juiste tactiek, én ook nog het balletje goed op het broodje gooien zodat deze zou blijven plakken. De dames hebben er een leuke finale van gemaakt met als winnaar…

Hilda!!!! Hilda, jij mag je de alleskunner van Spijk 2023 noemen. Als opvolger van Anita, ook wel de alleskunner van Spijk 2022.

Graag willen wij alle deelnemers bedanken, het publiek, Joke als presentator, Nina als jurylid, Patrick achter de schermen (hij zorgde ervoor dat de avond voorspoedig is verlopen door het klaarzetten van de spellen) en Jan achter de schermen plus zijn rol als fotograaf. Ook willen wij het Spiekhoes bedanken voor weer een geslaagde avond!

Namens de feestweekcommissie,
Gea, Jannie en Sabine

Foto’s Jan Doeke Pijper:

Dorpsagenda