Juf Ina Ernsten neemt na 41 jaar afscheid

Na 41 jaar les te hebben gegeven, heeft Juf Ina Ernsten afgelopen woensdag afscheid genomen van leerlingen, ouders en collega`s van CBS De Borgstee, te Spijk. De kinderen van groep 5, waar juf Ina dit jaar les aan gaf, haalden de juf met een treintje van huis op. De juf werd opgewacht door alle leerlingen van de school en vele ouders. In het speellokaal werd het spel “petje op, petje af” gespeeld. De leerlingen moesten telkens zeggen of een stelling over juf Ina juist of onjuist was. Alle leerlingen namen deze ochtend een bloem mee naar school, waardoor een reusachtig boeket bloemen kon worden overhandigd. De dag werd afgesloten met een afscheidslied en natuurlijk mocht de rode loper tijdens haar laatste loopje over het schoolplein niet ontbreken.

Juf Ina Ernsten: “Heel wat kinderen (36 jaar x 20 leerlingen = 720) heb ik op De Borgstee iets meegegeven voor hun leven. Dat is wel een bijzonder gevoel. Kinderen werden ouders van kinderen die ik ook weer les heb gegeven. Nu is het moment aangekomen om mezelf te resetten. Ik heb twee schatten van kleinkinderen waar ik meer van wil genieten. Ik heb veel hobby`s en ik wil dan ook weer gaan schilderen, naaien en zanglessen nemen.
Ik heb met veel plezier dingen bedacht en uitgevoerd. Nu wil ik mijn energie in andere dingen stoppen.”

Meer foto`s van deze dag staan op onze site: www.cbsdeborgstee.nl

Peter van Kooten

Dorpsagenda