Langdurige afsluitingen N33 wegens ingrijpend herstel

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Gebr. van der Lee grootschalige spoed asfalteringswerkzaamheden uit op de N33. Ten gevolge hiervan zal de N33 in beide richtingen langdurig worden afgesloten tussen knp Zuidbroek en Eemshaven. Tussenliggende toe- en afritten zijn ook afgesloten.

Na de laatste vorstperiode is het asfalt van de N33 op vele locaties kapot gegaan. Zowel de bovenlaag als de tussenlaag van dit deel van de N33 is beschadigd. De schade is zodanig en op zo’n grote schaal, dat de weg niet meer voldoet aan de eisen en er ingrijpend herstel nodig is. Er stond al groot onderhoud gepland aan de N33 tussen knp Zuidbroek en de Eemshaven. Door de afgelopen vorst- en dooiperiode is de kwaliteit van het asfalt van de N33 echter snel slechter geworden, waardoor ingrijpen nu noodzakelijk is. Begin deze week zijn al asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de N33 waarbij verschillende beschadigingen in het asfalt tijdelijk zijn verholpen. Dit is gedaan om de N33 deze week nog open te houden. Het betreft een afsluiting over de gehele aangegeven periode, dus 24/7 zowel overdag als ’s nachts.

De afsluiting van de N33 vindt in twee fasen plaats:

Fase 1
In fase 1 wordt vanaf knooppunt Zuidbroek tot Appingedam nieuw asfalt aangebracht in de beide rijrichtingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op:
19 februari 02.00 tot 28 februari 2024 18.00 uur
Deze data zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fase 2
In fase 2 wordt nieuw asfalt aangebracht op het weggedeelte van Appingedam tot de Eemshaven, eveneens in beide rijrichtingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op:
28 februari 18.00 tot 17 maart 2024 18.00 uur

Als de werkzaamheden door slechte weersomstandigheden gehinderd worden zal het werk mogelijk tot een week uitlopen.

Rijkswaterstaat

Bericht rijkswaterstaat 14 maart 2024:

De werkzaamheden aan de autoweg N33 tussen knooppunt Zuidbroek en Eemshaven, een traject van zo’n 35 km, zijn afgerond. In opdracht van Rijkswaterstaat is in 3,5 weken tijd de N33 tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven in beide richtingen voorzien van nieuw asfalt.

De N33 is in de nacht van donderdag 14 maart op vrijdag 15 maart 2024 om 00.00 uur weer open voor alle verkeer.

Dorpsagenda