Merijn de Haan plaatst zich voor 2 NK’s

Merijn de Haan, 16 jaar, uit Spijk heeft zich door zijn prestaties als wedstrijdrenner nieuweling de afgelopen maanden geplaatst voor het NK wielrennen op 24 juni in Zuid-Limburg en voor het NK tijdrijden op 21 juni in Elspeet.

Het wielerseizoen begon weer in maart dit jaar, een aantal wedstrijden vallen onder de noemer Nationale wedstrijden waar je punten kan halen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Van criteriums, omloop, klassiekers, toekomst cup en de district kampioenschappen waarbij alle disciplines voorbij kwamen heeft Merijn alles gegeven wat resulteert in een top 10 ranking voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Helaas zijn er in het Noorden zelf weinig koersen , waardoor er niks anders opzit dan het hele land door te reizen om deel te nemen aan de wedstrijden. Een tijdrovende inzet en volle bak discipline zijn dan wel de belangrijkste ingrediënten om het tot zo ver te schoppen. En dit alles was Merijn niet gelukt door de tomeloze inzet en support van zijn zus Sanne en ouders Marcel en Letteke.

Merijn hoopt een goede klassering bij de individuele tijdrit van 7 km te rijden in Elspeet , maar zeker in Zuid-Limburg waar hij 8 keer de Fromberg en de Vrakelberg op moet knallen. In totaal 67 km met 1072 hoogtemeters. Het zal een zware klus worden, maar Merijn als echte Grunninger heeft goede klimmersbenen. Dit heeft hij in mei wel laten zien in Tsjechië Jevicko, Course de la Paix U17 waar hij in 3 dagen tijd 5 wedstrijden weg mocht trappen. Van de 172 renners uit de EU eindigde hij als 2e Nederlander en 63e in het algemeen klassement. Een super prestatie, want waar voor Groningers de heuvels in Limburg al hoog zijn, zijn ze in Tsjechië nog even een trapje zwaarder.

Letteke de Haan

Dorpsagenda