Nieuwjaarsvisite Ontmoetingsgroep 55+

Op 5 januari jl. was er voor het eerst weer, na de corona onderbreking, een nieuwjaarsvisite in het MFC van de ontmoetingsgroep 55+. Na het uitwisselen van goede wensen en een hartelijk welkom, voor met name het echtpaar Gerritsen, vertelde Henny Koop iets over Midwintergebruiken in Groningen uit het boek van Fre Schreiber: “Midwintertied”.

Na de koffie en thee met een rolletje met slagroom, vertelden Hanny en Reyer Gerritsen eerst iets over de ontstaansgeschiedenis van het Midwinterhoornblazen. Ook gaf Hanny een demonstratie hoe ze van een ruwe boomstam zelf een hoorn heeft gemaakt. Vervolgens verplaatsten we ons naar de voormalige kerkzaal, de Kwelderzaal, waar Hanny een prachtige demonstratie gaf van het Midwinterhoorn blazen. Ondertussen wachten de brandwien mit rozien op ons in de Wierde- en Cereszaal. Onder het genot van een drankje en een hapje, bedankte Christien Scheele de beide sprekers en werd hen een bloemetje overhandigd. Ook werd afscheid genomen van Marthi Sikkema als vrijwilliger van het eerste uur, zowel bij de Soos als bij Steunstee, ook zij kreeg een leuke attentie aangereikt als dank voor het vele werk wat ze heeft gedaan.

Bijgaand een impressie van een gezellige, goedbezochte middag.

Henny Koop

Foto’s en video: Ria van Kooten

Dorpsagenda