Wandelroute Jelishörn krijgt predicaat Kern met Pit

Wandelroute Jelishörn sleept een predicaat voor de Kern met Pit editie 2022 in de wacht!
Het is u vast al wel opgevallen, Spijk is een mooie brug rijker. En wat voor een brug!
Met man en macht is deze brug door een aantal vrijwilligers gebouwd, en dat noem ik toch echt wel Sterk Vrijwilligerswerk! De brug die geplaatst is over de Jelishörnertocht, maakt het mogelijk om nu ook Spijk van een andere kant te mogen bekijken en bewandelen. Want wat is ons gebied toch mooi! Met het toegankelijker maken van de maaipaden in overleg met de aangrenzende boer kan men nu diverse routes volgen.

Naast dat wij 21 januari tijdens de Kern met Pitdag in Slochteren het predicaat in ontvangst mogen nemen, hoort hier ook nog een bedrag van €1000,- bij. Op die dag zal ook bepaald worden welk initiatief de trofeewinnaar is van onze provincie. Deze krijgt 1.500 euro extra, gaat door naar de landelijke finale en maakt daar kans op de Gouden Pit ter waarde van 3.000! De trofeewinnaar wordt 50% door internetstemmen en 50% door de jury bepaald. Stemmen op ons project kan via www.kernmetpit.nl. De stembus sluit op 15 januari 2023.

In 2023 is het de bedoeling om wandelroute Jelishörn, en andere mooie wandelpaden en bezienswaardigheden die Spijk heeft, te bundelen door middel van het realiseren van een eigen Ommetje Spijk. Wilt u ook graag hieraan meewerken of heeft u ideeën, dan kunt u mailen naar Hinnie Hofman hj.hofman@hotmail.com of Monique Kats monique_kats@hotmail.com

Werkgroep Groen & Recreëren
Monique Kats

 

Dorpsagenda