Informatiebijeenkomst over herinrichting kerkeiland

Uitnodiging presentatie herinrichting kerkeiland
Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over de herinrichting van het kerkeiland op ‘t Loug op donderdag 17 november 2022 om 19:30 uur in het MFC Spijk.

U kunt dan zien hoe het kerkeiland weer in oude luister wordt hersteld. Wat gebeurt er met paden en groen? Waar worden de grafstenen herplaatst? Komt het ‘Piet Baar-bruggetje’ weer terug?

Ook zijn er plannen voor een nieuwe plaatselijke beheercommissie Andreaskerk en willen wij de animo bij u polsen zitting te nemen in deze beheercommissie om zo de openstelling van de kerk door de weeks te verruimen en voor schoonmaak en toezicht. Maar ook zaken als het klaarzetten van een thermoskan koffie en thee om de bezoeker gastvrij te ontvangen. Verder willen wij met een groep vrijwilligers de nieuw aan te leggen tuin rond de kerk netjes houden. Hiervoor lijkt al interesse te zijn bij een aantal Spieksters. Samen willen we graag dat elke bezoeker kan genieten van de mooiste parel van Spijk. Met uw inzet en betrokkenheid maken we dat mogelijk!

Tot 17 november,

Stichting Oude Groninger Kerken
Stichting Dorpsbelangen Spijk
Gemeente Eemsdelta
Kerkrentmeesters PKN Spijk-Losdorp

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met gebiedsregisseur Edwin Broekman, edwin.broekman@eemsdelta.nl

Dorpsagenda