Bibliotheek Spijk nieuws november 2022

Openingstijden
Sinds de bibliotheek in de nieuwe school is gevestigd zijn de openingstijden veranderd. Buiten de vakanties kun je tijdens schooltijden zelf boeken en tijdschriften lenen en inleveren dankzij de zelfbedieningsbalie. Als je een vraag hebt of ergens hulp bij nodig hebt dan kun je terecht bij de vrijwilligers op maandag van 14:30-17.00 uur en woensdag van 12:30-15:00 uur.

Nederland leest
In November ligt het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls voor je klaar in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Tijdens de periode ‘Nederland Leest’ werken de bibliotheken van de gemeente Eemsdelta en Huis voor de Sport Groningen samen om een mooi programma neer te zetten rondom gezondheid. In één middag meer weten over je eigen gezondheid. Vrijwel iedereen doet zijn best om fit en vitaal te blijven. We doen dat allemaal op onze eigen manier. Voldoende beweging hoort hier ook bij. De één maakt dagelijks een ommetje, de ander sport bij een vereniging of doet oefeningen thuis. Maar, hoe fit zijn we nu eigenlijk? In de periode van maandag 7 november tot en met donderdag 17 november kunnen inwoners bij verschillende bibliotheken in de gemeente Eemsdelta langs om verschillende activiteiten rondom gezondheid te doen. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een fittest. Met de fittest doet u meerdere oefeningen die uw gezondheid meten. Daarmee kunt u zien hoe uw gezondheid ervoor staat. Daarnaast kan er ook een eigen smoothie worden gefietst met onze smoothiebikes! Verder zal er nog informatie te vinden zijn over het lokale beweegaanbod. Kortom, een programma voor jong en oud.

Fittest in Spijk
Op maandag 14 november van 15:00 tot 17:00 uur kun je in Spijk bij de bibliotheek (Willem de Mérodelaan 2 a) een fittest doen en op de smoothiebike je eigen smoothie maken. De activiteiten van de andere bibliotheken staan op onze website,
www.biblionetgroningen.nl

Workshop ‘Eet je fit’ woensdag 9 november 2022 van 19:30-21:00 uur. Gratis.

Herken jij dit?
Je wilt gezonder gaan leven, maar weet niet precies hoe. Je weet niet goed welke keuzes je kunt maken. Of je weet juist wel al welke keuzes je kunt maken, maar wilt graag weten welke voeding nou echt goed voor je is, zodat je op een bewuste manier kan eten. Kom dan naar de workshop Eet je Fit. Samen met een diëtist van Diëtheek gaan we onderzoeken hoe we fit oud kunnen worden.

Lekker en gezond eten
Tijdens de workshop gaan we in gesprek over lekker, gezond, gemakkelijk en betaalbaar eten. Er is uiteraard ruimte voor vragen. Geef je op via deze link

Kun je niet op deze datum? Kom dan naar de workshop op een van de andere locaties in de gemeente Eemsdelta.
Delfzijl: Woensdag 9 november van 14.00 tot 15.30 uur.
Spijk: Woensdag 9 november van 19.30 tot 21.00 uur.
Loppersum: Donderdag 10 november van 19.30 tot 21.00 uur.
Appingedam: Dinsdag 15 november van 19.30 tot 21.00 uur.

Bibliotheek Spijk
Marjan Kramer

Dorpsagenda