Het einde van een tijdperk

Het einde van een tijdperk, zo kun je het inderdaad wel noemen. Ook de Fiepko Coolmanschool, evenals de Borgstee, is nu niet meer.

Vanuit de openbare lagere school in ’t Loug liepen de leerlingen met elkaar naar de nieuwe school op de Mw. Evers-Dijkhuizenlaan 55. Uit het boek, “de school aan ’t Loug in Spijk”, staat dat dit in 1981 plaats vond. Vele dorpsgenoten hebben deze school bezocht en kunnen zich vast nog wel wat docenten herinneren. Meester Bos en juf Kluvers liggen bij de meeste 30 en 40plussers nog wel in het geheugen. Of juf Huisman (juf Mientje) ook nog mee is gegaan naar deze locatie kan ik me niet meer herinneren. In ieder geval hebben vele van ons hier mooie herinneringen liggen maar zoals het spreekwoord al zegt, “er is een tijd van komen en een tijd van gaan” . Na 40 jaar is het tijd om een nieuwe koers te varen. We hebben in Spijk inmiddels een prachtig kindcentrum gekregen waar we echt wel trots op mogen zijn. Mooi gebouw, fijne lokalen en leerpleinen, heerlijke speeltoestellen en lekker in het groen. Ook Kids2B en de bibliotheek vinden hier hun onderkomen. Het sportpark waar straks ook nieuwbouw komt, alles mooi op één plek.

Het wachten zal nu zijn op nieuwe invulling van de desbetreffende locaties. Ook dit zal door vele inwoners op de voet gevolgd gaan worden aangezien er veel animo is voor nieuwbouw van huizen.

Sandra Bos

Foto’s Sandra Bos:

Kleine aanvulling van de redactie (foto’s Linda Scheltens) vlak voor de sloop:

Dorpsagenda